Tarieven

Kennismakinggesprek: dit gesprek duurt 30 minuten en is gratis

Psychodynamische therapie: 

De kosten voor een sessie bedragen € 85,-; een sessie duurt 60 - 90 minuten.

Hypnotherapie:

De kosten voor een sessie hypnotherapie bedragen € 135,-; een sessie duurt 60 - 90 minuten.

Is hypnotherapie duur? Niet als je het vergelijkt met bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie. De meeste klachten die genoemd zijn onder het kopje hypnotherapie zijn in slechts een paar sessies te verhelpen, terwijl deze met cognitieve gedragstherapie beduidend meer behandelingen nodig hebben.

Vergelijk zelf
Gem. aantal behandelingen
Totale kosten
Effectiviteit
Psychotherapie
100
€ 6.000,-
38%
Cognitieve gedragstherapie
22
€ 1.870,-
72%
Hypnotherapie
3
€ 375,- **
93%

Resultaten van de 3-jarige studie door Alfred  A. Barrios, gepubliceerd  in magazine "Psychotherapy" vol 7/1

** Voor 3 sessies

 

Vergoeding:

Als therapeut ben ik aangesloten bij beroepsvereniging NBVH (Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten). Daarnaast sta ik ingeschreven bij het RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg). Hierdoor kan het zijn dat uw verzekeraar de consulten psychodynamische therapie en hypnotherapie (deels) vergoedt. Om te checken of dat ook voor uw verzekeraar geldt, kunt u contact met hen opnemen of gebruik maken van de volgende link: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/alternatieve-geneeswijzen

 

Annulering:

Annulering kan tot 24 uur vóór de afspraak. Bij niet tijdig annuleren zullen de kosten van de volledige sessie in rekening worden gebracht.

 

Klachten:

Mocht u ergens niet tevreden over zijn, bespreek het dan eerst met mij. Mochten we er samen echt niet uit komen, dan kunt u contact opnemen met de klachtencommissie van de NBVH:

Komt u er met de klachtencommissie van de NBVH ook niet uit, dan wordt er een klachtenfunctionaris ingeschakeld van de geschillencommissie SCAG: